Kurser/föreläsningar

Textila Trådar som erbjuder skräddarsydda kurser, föreläsningar och workshops inom vävning, bindningslära, vävuppsättning, textila material, vävkvalitéer, montering, avslutningar och annat som ligger nära det textila området.

Du/ni som är intresserad av en kurs eller liknande arrangemang, ta kontakt så diskuterar vi oss fram till ett gemensamt koncept som passar ert önskemål. Under Kontakt finns kontaktformulär att fylla i och skicka.

Nytt tema

Kuddar, dynor, möbeltyg, plädar

På föreläsningen/kursdagen har jag med, berättar om och visar många olika kuddar, dynor, möbeltyg, plädar och provvävar i olika material och mönster. En varp kan varieras på flera olika sätt och ge fler olika produkter med varierande utseende i samma varp. Jag går igenom vävmaterials för- och nackdelar, olika bindningar, täthetens betydelse, visar på de många olika monteringarna, avslutningarna och om stoppningsmaterial. Kursdagen kan boka med en workshop kring varierande sätt att utsmycka och montera kuddar och dynor.

Några andra kurser som varit uppskattade är

Väva tyg till kläder

Jag visar, berättar och ge goda råd om att väva tyg till kläder. Många tygprover och färdiga plagg i olika kvalitéer och användningsområden ger inspiration. Under föreläsningen går jag igenom olika kvalitéer, material, bindningar, tätheter och efterbehandlingar och hur vävarna med enkla medel kan varieras och få skilda egenskaper.

En varp – många möjligheter.  

Föreläsningen/kursdagar ger många förslag till hur olika varpar med små förändringar kan bli olika tyger till både kläder, inredningstextilier och accessoarer. Jag har med och visar många tygprover och färdiga textiler i olika kvalitéer och för skilda ändamål som visar exempel på hur färger, inslagsgarner, uppknytning, trampordning och täthet ger variationer.

Montering och avslutning av vävda textilier

Vävuppsättning